مواردی که در این مطلب میخوانید
در قسمتهای مختلف خانه و به خصوص انباری خانه، نیازمند یک سیستم قفسه بندی مرتب هستیم تا به ما در چیدمان وسایل کمک کند و بتوانیم از مشکلات ناشی از شلوغی آن دور بمانیم. بنابراین بهتر است بدانیم که چگونه قفسه بندی کنیم و چه کارهایی برای قفسهبندی لازم است انجام دهیم.
برای چیدمان بهتر وسایل و مرتبسازی آنها در انبار، نیازمند قفسه بندی هستیم. حال چه انباری منزل باشد و چه انبار صنعتی و سوله کارخانه. این قفسه بندی میتواند به چند شکل صورت بگیرد: ساخت از صفر، ساخت به وسیله مواد اولیه آماده و قفسههای سفارشی که ادامه این موارد را توضیح میدهیم.
ساخت قفسه بندی از صفر
اولین حالت برای اینکه بتوانیم قفسه بندی کنیم، این است که قفسهها را از صفر و خودمان طراحی و اجرا کنیم. برای این کار بایستی ابتدا جنس قفسه را مد نظر بگیریم و سپس با توجه به ابعاد محیط، قفسه خود را بسازیم.
جنس قفسه
جنس قفسهای که قصد ساخت آن را دارید، میتواند از چوب یا فلز باشد که بهترین گزینهها برای قفسه بندی هستند. البته همانطور که در مطلب “قفسه بندی چیست” اشاره کردیم، قفسههای چوبی میتوانند برای محیط داخلی خانه و دکوراسیون نیز مورد استفاده قرار بگیرند و زیبایی و تازگی را به محیط ببخشند. اما این به آن معنا نیست که قابل استفاده به عنوان قفسه انبار نباشند.
جنس دوم مناسب قفسهبندی، فلز است که بیشترین استفاده را برای قفسه بندی انبار دارد؛ به خصوص برای انبارهایی که وسایل موجود در آنها نیازمند تحمل بار زیادی هستند.
نهایتا با توجه به نیاز خود، یکی از جنسهای چوب یا فلز را انتخاب نمایید.
اندازه گیری محیط اجرا
در مرحله بعد بایستی محیط انبار یا بخشی را که قصد اجرای قفسه بندی در آن را دارید، اندازه گیری کنید. ارتفاع، عرض و عمق هر ضلع محیط بایستی گرفته و یادداشت شود.
سپس روی کاغذ یا به صورت دیجیتال شکل اجرا شدهی قفسه را بهتر است اجرا کنید و اندازه بین طبقات را با توجه به اندازه وسایل خود، در نظر بگیرید. همچنین میتوانید از گوگل نمونههای اجرا شدهی قفسه بندی را مشاهده کرده و ایده بگیرید.
با توجه به اندازههایی که گرفته شده است، چوب و فلز مورد نیاز به همراه تجهیزاتی همچون پیچ، مهره، میخ و… را تهیه نمایید.
ساخت قفسه بندی
حال زمان ساخت قفسهها رسیده است. در این مرحله با توجه به شکل ظاهری که ترسیم کردید و اندازههایی که دارید، شروع به ساخت طبقات و قفسه بندی خود کنید. توجه داشته باشید که به خوبی تمامی قسمتهای قفسه را به هم وصل کنید که مشکلی در آینده برای قفسه پیش نیاید.
آموزش قفسه بندی به وسیله مواد اولیه آماده
یکی دیگر از راههای قفسه بندی که مشابه روش قبلی نیز میباشد، استفاده از وسایل آماده قفسه بندی است. در این روش قسمتهای مختلف قفسه را در قالب یک پک آماده تهیه میکنید و با متصل کردن این قسمتها میتوانید قفسه بندی مناسب خود را داشته باشید.
مشکل قفسه بندی با وسایل آماده
این روش ممکن است آسانتر از روش قبل باشد، اما مشکل اصلی آن، اندازههایی هستند که احتمالا ما برای محیط ما مناسب نیستند و با توجه به آماده بودن این نوع قفسهبندی، زیاد امکان سفارشی سازی اندازهها وجود ندارد.
قفسه بندی سفارشی
آخرین مورد از سه پاسخی که برای سوال چگونه قفسه بندی کنیم به سراغ آن میرویم، قفسه بندی سفارشی است.
احتمالا بتوان گفت آسانترین و منظمترین روش برای قفسه بندی، به خصوص برای انبار، استفاده از قفسههای سفارشی میباشد. در این روش با مراجعه یا تماس با شرکت سازنده قفسه بندی که در این کار تجربه دارد، اقدام به سفارش قفسه مورد نظر خود مینمایید و آن شرکت با توجه به محیط و نیاز شما، قفسه مورد نظرتان را طراحی کرده، آن را ساخته و نصب و اجرا میکند.
شرکت پارس لجستیک صنعت که چندین سال است در زمینهی طراحی و اجرای انواع قفسه بندی فعالیت میکند، میتواند قفسهی مورد نیاز شما را با توجه به خواستههای مد نظرتان ساخته و نصب نماید. حال این قفسه میتواند برای استفاده خانگی باشد یا اینکه در انبارهای صنعتی همچون انبار فرش یا برای قفسه بندی فروشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
نتیجه گیری: چگونه قفسه بندی کنیم؟
روش اول که ساخت قفسه از صفر بود و میتوان گفت نسبت به دو روش دیگر سختی بیشتری دارد و نیازمند صرف وقت و داشتن کمی تخصص میباشد و حتی ممکن است هزینهی مواد اولیه زیاد شود.
در راهکار دومی که ارائه شد کار شما آسانتر بوده، اما احتمالا به جز قفسههای تزئینی، نتوان قفسههای مخصوص محیط مورد نظر از جمله انبار را تهیه نمود.
در راه سوم صفر تا صد قفسهها به صورت سفارشی توسط شرکت با توجه به نیاز شما ساخته میشود و از صرف وقت و هزینهی اضافی جلوگیری مینماید و در نهایت قفسه دلخواهتان را خواهید داشت.
در نهایت این تصمیم شماست که از بین روشهای بیان شده، انتخاب نمایید. اما برای انبارهای صنعتی گزینهی سوم روش به صرفهتر و بهتری میباشد و برای خانه و انبارهای خانگی در صورت عدم استفاده از روش سوم، میتوان از دو روش اول استفاده کرد.